Google+

Колекция прически от Stephan: Ренесанс на творческото търсене и култа към косата

Haute Coiffure Show Renaissance by Stephan (1)

Stephan представи ангелско-демонични обеми в сценична хармония, разкрила тайната на съвършената коса и божествени нокти.

Stephan, водещ френски бранд за обучение на фризьори и развитие на фризьорски центрове, с подкрепата на генералния си партньор Wella Professionals представи пред 500 гости в столичната Рейнбоу плаза haute coiffure спектакъла Renaissance. Артистичният екип на марката символично покани присъстващите в ателието на фризьора и чрез музика, танц и хипнотична работа на сцена разкри вдъхновението си за професията като свобода да изразиш себе си. Прическите поставиха акцент върху формата и аксесоарите, комбинирани в изразителни геометрии и артистично преувеличени обеми. Спектакълът и колекцията Renaissance 2015 бе разработена и представена от артистичния екип на Stephan, ръководен от Васил Михайлов.

Колекция Renaissance Nails

За първи път в България Stephan представи и своя разработка в модните трендове при маникюра. Колекцията Renaissance Nails допълва цялостната бюти концепция на марката и представя както чисто салонни тенденции за пролетта на 2016, така и артистична разработка в сценичния драматизъм на спектакъла.

Визажистите на Stephan в маникюра залагат както на чистия овал, така и на контрастна работа с формата в рамките на десетте пръста. Цветовете са дълбоки и наситени, в тъмни гами, като акцент в колекцията е разработка в марсала с добре премерена салонна декорация. Колекцията показва и отворена безцветна луна с акцентни камъни, както и nude цветове.

В артистичната визия откриваме нокти ангели и демони, остра вамп форма с френски и чист бял акцент, полу квадратни форми, матов и гланцов мотив. В привидно естествено изглеждащите нокти са вплетени бели гравюри и холограмни кристали.

Тенденции

Прическата на 2015/16 е класическо каре в контрастна комбинация от изтънченост и рок излъчване. Линията на подстригването позволява съвършено естествено падане на косата в съчетание с чувство за свръх лекота и виталност. Класическият боб, носим във всички дължини, подчертава профила и нежната извивка на шията и лицето. В цветовете се търси отново натуралното излъчване и блясъка на здравата, естествена коса. Актуални са кестенявите тонове, мока, шоколад със златисти отблясъци или контрастното студено русо с канелени оттенъци, както и медните цветове.

Партньори на събитието бяха Paul Mitchell и ILIADA, готическите дрехи предостави EVIS, а за демонската визия и грим се погрижиха професионалистите от MAC.

Генерален спонсор на събитието бе Wella Professionals.


Референции за снимките:

Коса: Васил Михайлов и артистичния екип на Stephan

Продукти коса: Wella Professionals

Нокти: екип маникюристи на Stephan, ръководени от Савина Даскалова

Грим: MAC

Дрехи: EVIS