Google+

Прически „haute couture” отбелязаха старта на Stephan в България

2007 (12)

Работата на фризьорите може да бъде изкуство и носи същата артистичност, както тази на модните дизайнери. Френската фризьорска академия Stephan стартира у нас на 13 декември с уникално шоу в столичния комплекс Макси, на което за първи път българският коафьор Васил Михайлов показа авторска колекция haute couture прически

Прическата е въпрос на стил. В това се убедиха над 300 гости от културния и бизнес елит на България, които видяха на живо старта у нас на една от най-популярните
световни академии за фризьорство – Stephan University.

Васил Михайлов, артистичен директор на академия Stephan в България и неговия екип показаха на сцена колекция прически пролет-лято 2008, изработена в стилистиката на уникалния фризьорски метод Stephan и в хармония с естетическия лукс на марката.

 

 

 

“Всички в Stephan показахме в това шоу, че работата на фризьорите може да бъде изкуство и носи същата артистичност и модерност, както тази на модните дизайнери,” коментира Васил Михайлов.-„Косата е бижу и то трябва да бъде носено със стил. Бих искал нашите ученици да вярват в това. За тях е и това шоу, което ще се провежда всяка година и, надявам се, ще постави основите на традиции в представянето на колекции прически „висша мода” в България.”

Специално за шоуто пристигнаха Артистичният директор на Академията Емануел Сантенак и някои от звездите на Stephan. Те заедно с българските си колеги се качиха на сцената в столичния комплекс Макси на 13 декември.


 

Шоуто бе подкрепено от водещата в света фризьорска марка L’Oreal Professionel, но и от популярни брандове от други индустрии като автомобилния производител Audi, кафе DallMayr, банка ДСК, Lucky Bansko Aparthotel и луксозния комплекс Este Home and Spa в София.

Васил Михайлов е двукратен участник в световните шампионати на ОМС(световната организация на фризьорите) – в Париж през 2002 година печели 5-о място. Записва и забележителни участия в европейския шампионат в Страсбург, популярния фризьорски конкурс в Рига, в много конкурси в България. Коафьорът има редица специализации в чужбина, сред които и такава в световния гигант L’Oreal. Работил е задно с едни от най-популярните световни фризьори като Жан Марк Жоберт, Кристоф Гайе и др. Васил Михайлов работи в момента за множество модни шоута у нас, видео продукции, фото сесии за списания и др.

Снимки и текст: Stephan

Настоящата информация е обект на авторско право на Stephan.  Ползването на настоящата информация е разрешено само след изрично посочване на авторa: Stephan. При нарушение се носи отговорност съобразно действащия закон за авторско право и защитата на интелектуалната собственост.