Google+

Фризьорство чрез франчайз

salon
Люба Спасова, New Business

Франчайзинг получателите могат да разчитат на Stephan във всеки един момент. Да създадеш фризьорски салон със собствени средства не е никак лесна задача. Като се започне от наемането на  помещение и закупуването на мебели и оборудване, та чак до избора на дистрибутори, които да осигуряват необходимата козметика.

Начинанието е свързано с доста разходи, а за добрата му реализация трябва и сериозен бизнес план. Затова повечето млади фризьори у нас се примиряват с идеята, че преди да отворят собствен салон, дълги години ще упражняват занаята на заплата при някой друг. Времената обаче се менят, а отскоро вече се предлага чудесна възможност за развитие на собствен фризьорски бизнес.

Готови модели
Едно от неписаните правила в бизнеса гласи, че ако нямаш представа как да се развиваш, винаги можеш да взаимстваш нечия чужда идея и да я усъвършенстваш. В миналото това е предизвиквало безброй конфликти, но днес е част от бизнес стратегиите на много успели марки. Досещате се, че става дума популярните франчайзингови модели, при които големи корпорации предоставят наготово своята визия. Стартиращите предприемачи просто я взаимстват и получават уникалната възможност да прескочат сложния и бавен процес на утвърждаване и популяризиране.

Подобен модел вече съществува и за младите фризьори в България, както и за всички, които искат да инвестират парите си в салони за красота. Франчайзинговият модел на международната верига Stephan включва не само утвърден план за развитие, но и богат избор от практически курсове за усъвършенстване на уменията. С подкрепата на своя ексклузивен партньор L’Oreal Professionnel веригата предлага пакет от услуги, преференции и ноу-хау за развитие на фризьорски салони под марката Stephan с фокус върху добре селектирания и обучен персонал, комфортни и стилни интериорни линии и работа с професионалните продукти от портфолиото на козметичния гигант.

 

 

 

 

Основните предимства
на франчайзинговия модел Stephan са не само 35-годишния опит на пазара, но и уникалния метод на работа. Специалистите на компанията подкрепят всеки нов партньор от самото начало, спестявайки цялото административно лутане при узаконяването и регистрацията на нов фризьорски салон. Помагат също при подбора на качествен и отговорен персонал. Бъдещите и настоящи собственици на салони могат да избират между няколко корпоративни линии за обзавеждане и дизайн, като получават търговски отстъпки при покупката на мебели и козметични продукти. Истинското предизвикателство за добрите фризьори пък е възможността да се развиват артистично чрез участия на сцена по време на модни сесии и представяне на колекции.Не на последно място Stephan предлага ефективен маркетингов модел за развитие на салона и непрекъсната професионална грижа за репутацията на веригата.

Т.нар. мастър франчайз олицетворява философията на марката и показва как трябва да изглеждат,

как да работят и да се развиват салоните.

Първите стъпки към бъдещия успех минават през няколко безплатни консултации със специалистите от веригата, чиято цел е да измерят взаимния интерес на двете страни от евентуалното партньорство. След това клиентите получават индивидуална оферта, в която са включени всички услуги, които желаят да ползват - маркетинг, обучение, партньорски програми. Бизнесмените с два и повече салона с марката Stephan могат да разчитат на допълнителни отстъпки.

Общи изисквания към партньорите:

1. консултирана със Stephan подходяща локация и позициониране
2. комфортно помощение, отговарящо на изисквания на марката за пространства, необходими за съответния брой работни места и сервизни помещения
3. помещение, отговарящо на всички изисквания на регулаторната рамка в България
4. зареждане и работа с продуктите на Л’Ореал Профешънъл и Wella Professional
5. обзавеждане, отговарящо на препоръките на марката за удобство и комфорт
6. общи интериорни линии и цветове, съгласно наръчник за употреба на логото и корпоративните цветове на Stephan
7. избор на готов персонал от академията или подготовка на нов екип за нуждите на конкретния салон
8. утвърждаване на план за продължаваща подготовка и усъвършенстване на персонала
9. административни практики в салона - общи плюс препоръки за оптимизация
10. утвърждаване на стартов маркетингов план за определяне на потенциални клиенти и начините за достигане до тях
11. месечни одити по качеството

Общ франчайзингов пакет:

1. първоначални безплатни консултации
2. консултации по локация, помещение, организация на пространството, брандиране, функционалност
3. селекция и продължаващо обучение на персонал
4. търговски преференции-отстъпки при обзавеждане и зареждане с продукти
5. стъпка по стъпка план за административно уреждане на салона спрямо действащото законодателство
6. препоръки за вътрешната административна и отчетна дейност
7. стартови маркетингови консултации
8. възможност за индивидуален маркетингов и бизнес план
9. възможност за ROI план за всеки конкретен случай
10. възможност за участие в артистичните изяви и проекти на веригата
11. участие в общата рекламна политика на марката в България - Интернет и традиционна

Свържете се с нас на е-мейл franchising@stephan-academy.com за повече подробности за франчайзинговия модел и стъпките, които ви предстоят в случай, че имате намерение да откриете и развиете салон, част от веригата Stephan.

В отговор на вашето запитване ще ви изпратим и пълен списък с това, което получавате като част от веригата, финансовите ни параметри и примерни планове за възвръщане на инвестицията, както и нашите изисквания към франчайзингполучателите. На следващ етап ще направим консултации по разположение на салона, подготовка на екип, стартова промоция и маркетинг, бизнес план и управление на разходите, развитие на клиентската база.

Текст: new business

Снимки: Stephan

Материалът е създаден от new business със съдействието на Stephan.

Ползването на настоящата информация е разрешено само след изрично посочване на aвтора. При нарушение се носи отговорност съобразно действащия закон за авторско право и защитата на интелектуалната собственост.