Google+

17 причини да избера Фризьорска Академия Stephan

2014(1)

Без значение дали имате опит и сте се обучавали за фризьор или никога преди не сте имали досег с тази професия, марката Stephan се налага като предпочитан избор за обучение и кариерно развитие в сферата на фризьорството.

Защото: Марката Stephan се налага като предпочитан избор за обучение и кариерно развитие в сферата на фризьорството.

1)    Академия Stephan е единствената школа за фризьори у нас, лицензирана от Stephan University да преподава метода Stephan. Уникалният метод на подстригване Stephan е създаден от един от гениите на френското коафьорство Стефан Сьонес като основен принцип, от който фризьора се ръководи при подстригване на клиентите. Методът е базиран изцяло на професионална логика, която може да бъде практикувана от всеки един фризьор.

2)    Stephan имат 40-годишна история и изградена репутация в цял свят

Марката имат над 40 годишна история - първият салон Stephan e отворен в Мюре, близо до Тулуза, в далечната 1975 година. Днес Stephan има школи за обучение  на няколко континента. Над 60 салона в цял свят също носят името на един от фризьорските гении на Франция Стефан Сьонес. Над 400 курсисти годишно правят първите си стъпки във фризьорството само в школата на Stephan в Тулуза.

3)    Доказана програма за обучение
Специално адаптирана програма към условията за обучение на фризьорите в България. Със сигурност това е уникална за целите Балкани образователна система и в учебните модули, които сме подготвили, можете да  видите напълно нови за нашата страна елементи, техники, практики и възможности като цяло.


4)    Гъвкавост на обучението

Курсовете  нямат  начална  конкретна  дата.  Учениците могат  да  се  запишат и  започнат  курса  във  всеки  един  момент.

5)    „Фризьорството е изкуство”
Приоритет на академия Stephan е да организира обучението изцяло в духа на марката – не само да предаде ефективно популярния в цял свят метод на работа Stephan, а и самото послание на марката – естетически лукс, актуалност, артистичност.

6)    Успешна професионална реализация
Това е основната грижа на Академията. Разработен е пълен пакет от програми, предназначен за завършилите. Най-добрите от тях получават ексклузивно предложение за работа във структурата на франчайзинг салоните Stephan и покана за съвместни изяви с артистичния екип. На изявените се подсигуряват работни места в престижни салони по предварително сключени договори. Всички курсисти получават пълно съдействие и препоръки при намиране на работа.

7)    Легитимност на обучението
На успешно завършилите обучението си във фризьорска академия Stephan се издават легитимни документи за придобитата професионална квалификация:
• Свидетелство за професионална квалификация
• Удостоверение за професионално обучение
Тези документи удостоверяват придобиването на професия "Фризьор" (за завършилите пълния курс на обучение) и придобиването на професионална квалификация на част от професията (при обучение по част от програмата. Дипломите са легитимни, съгласно МОН, и се признават на територията на България и ЕС.

8)    Модерен интериор и оборудване
В Академия Stephan е осигурена комфортна зала с видео оборудване за теоретичните занимания. Практическите занятия се провеждат в просторния и модерно обзаведен учебна практическа зала за работа с кукли. Оборудван съгласно всички актуални тенденции в обзавеждането и дизайна е и фризьорският салон с 16 работни места към Академията.

9)    Достъп до всички материали на Stephan
Всеки ученик има достъп до информация/материали на Stephan – сезонните колекции на марката, лекции, световни новости в бранша, информация за конкурси и свободни работни места.

10)    Богат практически опит
В академията се толерира работата с клиенти, а не върху учебни кукли. Отделно е оборудван съгласно всички актуални тенденции в обзавеждането и дизайна и фризьорският салон с 16 работни места, в който работят ежедневно с клиенти напредналите ученици под ръководството на нашите специално обучени преподаватели.

11)     Работа само с качествени професионални продукти на големите марки
Академия Stephan работи със селектирани продукти от портфолиото на L’Oreal Professionnel и Wella Professionals и се развива във философията на козметичните гиганти за предлагане на безкомпромисно професионално качество.

12)    Перфектно подготвени преподаватели и изявени фризьори
Преподавателите в Академията са с над 10 годишен опит в професията. Всички са преминали специално обучение в централата на Stephan в Тулуза. Редовно посещават квалификационни курсове, специализираните обучения, сертификационни семинари в България и чужбина. Освен преподаватели в Академия Stephan те са и част от Артистичния екип на Stephan у нас и участват активно в творческите изяви на марката, реализацията на модни сесии, създаването на ежегодните колекции, шоута, ревюта и други.

13)    Обучение в продажби и консултации на клиента
Част от учебната програма е обучението в консултации на клиента, диагностициране и как да продаваме в салона - основен приход за фризьора.

14)    Култивиране на обща култура и комуникативни умения
Учебната програма включва обучение в комуникация с клиента, инструментите и подходите за комункация.

15)    Реално асистиране във фотосесии, шоутата и други изяви на Академията
Възможности за участие в артистични екипи, многобройните изяви на Stephan, ежемесечни фотосесии, шоута, колекции. Учениците участват и придобиват практически умения във всеки един етап от реализацията на артистични проекти.

16)    Безплатно посещение на всички семинари и ателиета на Академиятав рамките на обучението

17)    Възможност за разсрочено плащане на таксата, съобразено възможностите и предпочитанията

Научете повече за всяко едно от тези предимства в сайта на Академията или участвайте активно в дискусиите в официалната Facebook страница. Винаги можете да посетите академия Stephan и на място, да разгледате учебната база и фризьорския салон и да получите информация и отговори на интересуващите ви въпроси директно от преподавателите. 

Повече за обучението в Stephan прочетете тук

Как да изберем най-подходящия фризьорски курс научете тук


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.