В Академията с Тери

Представяме ви новия асоцииран преподавател в Stephan

Преподавателите в Академията ни се увеличават заедно с Тери – асоцииран преподавател по Колориметрия. Ще смесим нюансите на фризьорството и преподаването, а резултатът ще ни сподели в следващите редове именно тя:

 

Представи се: 

Здравейте. Аз съм Траяна Димитрова от гр. Добрич. Фризьор съм в салон Stephan Borovo от 5 години, член на артистичния екип на марката, а от скоро съм част и от екипа на асоциираните преподаватели към Академия Stephan. 

 

Как реши да станеш фризьор? 

Мой втори дом беше фризьорският салон на мама, наситен с уют, творчество и много усмивки. Фризьорството винаги е присъствало в живота ми, но никога не съм си представяла, че ще се превърне в моя професия. Преди да поема по този път съм се занимавала с изключително разнообразни неща, включително и изучаване на Арабски език, Калиграфия и Египтология. Но винаги нещо ми е липсвало. Тогава преоткрих фризьорството като мое призвание и се влюбих в професията.

 

Как избра Академия Stephan за записване на курс? 

Най – важното за мен бяха разбира се продължителността и качеството на обучението. Вдъхновиха ме преподавателите, които са изключителни професионалисти. Допадна ми факта, че освен задълбочено изучаване на теорията, се фокусира и върху практическата част и работата с клиенти. Ключово за решението ми да избера академия Stephan бяха непрестанното развитие, артистичните изяви, стилът и философията на марката, които чувствам изключително близки до моите собствени. 

 

От колко време си част от Stephan? 

Официално от 5 години. 

 

Кое е най-важното в професията, която си избрала?

Важно е абсолютно всичко до най – малкия детайл. Професията ме учи на дисциплина,  отговорност, постоянство , амбиция и желание за развитие. В същото време ми дава уникални емоции и разнообразие – всеки ден е различен и неповторим, прекрасни запознанства, както и огромна свобода да изразявам себе си.. 

 

Как се почувства, когато ти предложиха да станеш част преподавателите в Академията? 

Изключително поласкана и благодарна за възможността, която ми се предлага. Чувствах се  готова за ново предизвикателства и се радвам, че го получих. 

 

Какво е да бъдеш асоцииран преподавател? Какво промени това?
Страхотно е! Чувствам се по – пълноценна и работя върху личностните си качества, за да бъда по – продуктивна и максимално полезна на учениците в Академията. 

 

Каква е разликата между преподаването и фризьорската професия? 

Разликата е огромна. Като фризьори сме свикнали, правейки диагностика на даден клиент, да размишляваме на ум, да си представяме плана за действие и възможния краен резултат.  Доста от нещата вършим и машинално, толкова добре усвоени са те. Докато като преподавател е нужно да сегментираш всичко до най - малкия детайл и да го обясниш подробно по възможно най-лесно разбираемия начин.

 

Как виждаш себе си след 5 години? 
След 5 години мечтая да се видя преследваща нови цели, пълноценна и щастлива! 

 

Какво е за теб Stephan? 

Stephan се превърна в мое второ семейство. Stephan е идея и мечта, която се радвам, че изживявам всеки ден!